~/

Hej Hej :)

Orkade into skriva igår, men dagen var toppen :) Började med hoppträning för Johanna med Lollypop och det gick toppen, vi övade banhoppning och det gick SUPER, kombination och allt, så nu är vi snart på topp :)

Ja sen så fortsatte dagen med att jag och Vikkie gick ut och tog Lucky och satt på han selen med brösta och allt, sen drraglinorna, så jag ledde han och Vikkie åkte efter i draglinorna, han var så duktig och drog hon :) ja sen så kom mamma med sparken så han drog Mamma och Vikkie på sparke, OJ så duktig han var.
Ja sen så tog vi bort draglinorna och la på vagnen och det gick super, han brydde sig inte alls, men ett litet glädjeskutt vart de i slutet :) Ja sen så tömkörde jag han för första gången i grimman, och ja först funderade han på varför han skulle gå före men efter en kort stunds övertalande så gick det super bra :)


Ja sen så fortsatte min toppen dag med att jag coh Vikkie selade på hecke och for ut och körde han en sväng, det är första gången sedan i augusti (SM-et) Oj va de va kul att köra igen :) så nu drar vi igång igen :) tävlingarna är ju inte allt för långt borta, typ Juli :P ja en toppen dag var det igår, och Vikkie o´kom på dagen så kunde dagen bli bättre?, dagen avslutades med Glass förgning av håret och vara och kolla på Maggans underbart söta valpar.

//

~/~

(Detta inlägg har jag kopiérat från min bilddagbok, men tycker att ni som läser min blogg borde få läsa det med)

Och komentera gärna, vad tycker ni?

sitter och läser på olika håll vad folk har att säga om vissa bett, intressant men vissa saker gör en lite irriterad... men alla har ju olika tankar kring det hela, men jag tycker man ska prova sig fram själv och se vad din häst tycker mer om, för man kan läsa massa olika saker men hur vet du igentligen att det är så för din häst om du inte provar?

Som jag rider på ett 3-delat pessoa och det funkar för min häst då jag hoppar(Lollypop). och på Hector rider jag nästan helatiden på ett stångbett, då han är stark. såklart tycker jag att det vore bäst om ingen häst skulle behöva bett men så funkar det inte, då skulle jag och min häst(hecke) sitta som en mosad fluga på en bilfronten. Och såklart tycker jag det är bra om man växlar lite, 3 delat, 2 delat, rakt, äppel bett, bara för att alla bett har sin nackdel. Och det kommer vi inte ifrån då hästar inte är byggda för att ha bett, från grund och botten.

Men detta är såklart bara mina tankar, och såklart får man tycka annars också. Men det viktiga är att man vet vad ens häst trivs mer med att ha.

//

~/

Videoklipp, ja kanske de, måste bara få någon som filmar ;)

Ja jag vet att jag har vare dålig på att blogga, men har bara inte hunne, ja igår så skottade vi av snön från ridhustaket, vi var 6 stycken, och det tog bara 2 timmar, tiden flög bara förbi och fort var det gjort.
Då vi kom ner från taket så fick vi varma mackor och o´boy :) mmm, sköönt att värma sig :)

Ja sen så hoppade jag och Julia och denna hång så vart det en 4: kombination ;) oh, vad vi har kul :) snart måste vi förlänga ridhuset för att rymma längre :P haha, ne men vi småhoppade lite och jag hoppade brabacka, och det gick skitbra, och det kändes som vi hoppade puttehinder men då vi mätte va de 90, kändes som max 70, se hur det kan gå :) Ja och kul hade vi då, de jobbiga är att bära bort :P men men det är smällen man får ta.

Ja i dag så var det skola, och tråkigt som vanlig, men men, tiden går ändå GANSKA fort då man är på skolan, ja sen så har jag vare ute och ride en sväng på Lollypop och det gick jätte bra men red bara lite efter vägen :) ja och nu så sitter jag här och pumpar musik och skriver.

Ja jag kanske får någon att filma hoppkursen som är på lördag, få se, i sånna fall kommer vell kanske ett klipp :)

ha det så bra

//

~/

Ja nu så ska ag gå och lägga mig så jag orkar upp i morron (eller teoretiskt i dag). Blir att rida om det inte är så J*VLA kallt, just nu är de - 32, fy inte kul.
Men i dag så har jag vare en svän på stan med Vikkie och sen iVillvattnet på årsmöte :)
Nu är jag helt slut och tänker sova, imorron skriver jag mer :)

Sov gott

//

~/

Hej Hej, bloggade inte igår för då var Vikkie här, och vi hann inte med datorn ;)

Ja i dag så vaknade jag och Vikkie upp till det KALLA vädret och insåg att vi skulle ut och rida hästarna till ridklubben i nästan -30 :S ojj inte så kul, så vi klädde oss så vi knapt kunde gå, men vi förfrös då inte, hon fick rida på Lollypop så red jag på Hecke och Hade Lucky i grimma och grimskaft som handhäst, det gick super och vi kom oss till stallet.

Ja hovslagaren kom och Lucky var först ut, just innan hade han vare i ridhuset för första gången, han var stencool, såg ut som han kunde ridhuset utan och innan, ja han smakade bara lite på underlaget.
Sen efter Lucky som var duktig var det Heckes tur, han älskar då hovslagaren kommer, ja det gick super, men han inte vara kvar under Heckes skoning för då kallade skolan.

Idrott sog på schemat, men det gick super, vi hade cirkelträning. Ja snabbt var jag klar och på väg till stallet med Vikkie som också hade vare på skolan. Då höll dom på Med Lollypop, mattes Prinsessa :) ja det gick super och jag bestämde mig för att jag och Vikkie skulle rida hem Hecke och Lollypop så skulle jag åka tillbaka och gå hem med Lucky.

Ja hemfärden med Lollypop och Hecke gick super, sen så lämnade vi av Vikkie som skulle ut på andra äventyr, och mamma lämnade mig på tallet.

Ja jag fixade och donade på och mockade ur boxarna vi hade lånat och klädde på Lucky för hemfärd, ja jag han inte komma så långt från klubben innan jag mötte Maria som påminde mig om att det var styrelsemöte om bara några minuter, ja det hade jag helt förträngt (glömska jag).
Ja men så det vart bara att sno och Lucky fick stå kvar, han fick rasta sig i ridhuset en liten stund sen så spred jag mat över hela boxen så han skulle ha något att göra medan jag var på mötet.

Ja mötet tog tillsist slut och det bar av hem, och Lucky var så snäll så, sen så klart väntade välkomms komitén då vi kom hem (Bullen). Ja Sen vart de att natta djuren och nu sitter jag och skriver och är helt slut, sängen kallar :) Så sov gott allihop!

//

~/

Hej Hej :)
Ja nu behöver jag eran hjälp: Jag kommer att lägga upp bilder nedan för med ett nummer ovanför, och jag vill att ni lämnar en komentar med eran favorits nummer, tack på förhand :)

Nr:1



Nr:2



Nr:3



Nr: 4




Nr: 5




Nr: 6




Nr: 7



:D
Såklart är det copyright på alla bilderna :)

//

~/

Hej Hej :)

Ja nu sitter jag här och bloggar IGEN :P
Ja jag har i alla fall slutat men har lite saker att göra klart så jag passar på att göra det nu, men i morron så får jag en jättelång sovmorron, då jag inte börjar förän 12.40, hur skönt som helst, sen så har jag bara 2 korta lektioner sen slutar jag :D

Ne men, dagen har vare bra, vi hade studiebesök på dagcenter, riktigt trevligt:)
Ja sen i dag så ska jag ut och träna med Lucky ännu mer, och röra på Hecke och Lollypop, och kanske tömköra Soley lite, Bullen motionerar sig själv med att vandra lös på gården :P haha. Ne jag får se hur mycket jag hinner med men i alla fall så ska jag röra på Lucky Hecke och Lollypop.

//

~/

God morron allihop :)

Ja nu sitter jag på skolan idag igen, ja jag tänkte berätta lite om gårdagen.
Det började med att Vikkie förljde med mig hem, så hon fick hjälpa mig med Lucky igår, han fick öva med ännu mer grejer igår :) träns+brösta+deckel+draglinor ja och han var så duktig inte de minsta brydd, och Vikkie fick hålla emot litegrann och han drog då på, så det verkar då lovande :) Jag var så stolt över han.

Ja sen så tog Vikkie Hecke och Jag Lollypop och red till klubben, men ingen vanlig dag där inte, ne brandkåren kom. haha, det låter allvarligt men det var det inte, det var bara så att som skulle fixa bort snöras risken från taket. HIhi, så Lollypop fick springa lös i ridhuset efter jag ahde ride på hon i 10 min, såklart rullade hon sig också, och hon vart inte skimmel längre, jag kom tillbaka till en brun häst :P haha
Sen vart det hemfärd, och natta djuren.

Sen så vart det kladdkaka och vaniljglass, oj så gott:) ett bra avslut på en bra dag.
Ne nu börjar snart min lektion så jag måste gå. Men ha det så bra:)

//

~/

Ja nu har jag slutat, men kan inte fara hem förän efter 3, ska vänta på Vikkie som ska stanna hos mig tills i morron, så det blir att fördriva lite dötid, så jag lyssnar på länken som finns 2? inlägg längre ner, och kollar runt lite på några hemsidor. för tillfället jobbar jag med att förbättra min powerpiont till engelskan som jag ska redovisa, min powerpoint handlar om Henry James en författre från 1800-talet.


//

~/

Hej Hej Igen :)

Ja nu sitter jag på skolan och väntar på att Vikkie ska få lunch så vi kan gå oh äte tillsammans :)
Ja, i natt så hade jag en sjuk drömm om massa Lodjur och en av dom hade renhorn :P haha, ja i helhet vart jag jagad av dom hela tiden. Sen så var jag på ett sjukhus som påminde om piteåhavsbad :P ja, allt var lite knasigt :P haha


//

~/

Ne nu ska jag försöka slita mig från piano lyssnandet och gå i säng :)
Ja i dag så vart det en promenad med Lucky med deckel-brösta och träns på, och det gick super bra :) sen när vi kom tillbaka fick han prova ha en sadel på sig för första gången, han brydde sig inte ett dugg, en kille av stål ;)
Ja sen så vart det hoppning på schemat med Julia och Janine.
Det vart en bana på 8 hinder, varav 3 var i en kombination, hade hur kul som helst med att hoppa en 3 kombination.


Ja och hoppträningen gick super avslutade med en runda på 90cm och det gick jätte bra , är så nöjd över min underbara prinsessa (Lollypop). Sen så vart det hemfärd, erbjöd Julia skjutts hem bakanför mig på Lollypop, och det gick super, vi båda kom fram till att vi måste ta en dag med uteritt på Lollypop tillsammans, då det är skitkul :D och Lollypop verkar också gilla det, väntar snällt på att vi ska ta oss upp på hon och har öronen framåt hela tiden också, och traskar på glatt :) Oj vilken underbar häst hon är:)
Här kommer en länk på musiken jag är fast i :

http://www.youtube.com/watch?v=NaS5iINu67E&feature=related

//

ALLA <3-DAG

Hej Hej

ja klockan har passerat midnatt, så nu är det alla hjärtans dag, så jag vill önska ALLA ni som läsre en riktigt trevlig alla <3-dag, och jag hoppas att den blir toppen:)
Jag har i alla fall inga planer för i dag men men man vet ju aldrig om något roligt dyker upp under dagens gång.

SÅ TILL ER ALLA FRÅN MIG: Ha den bästa alla <3-dag i dag :)

//

~/

Tävlings test!

Om du inte gör det här testet inom 24 timmar så kommer det gå dåligt på dina tre näst kommande tävlingar!
DU HAR:

1.5-15 rostter [x]

2.15-30 rosetter [x]

3.30-50 rosetter [x]

4.50-100 rosetter [x]

5.Fler än 100 [x ]

6.Fler än 10 blå/gula rosetter [x]

7.Fler än 30 blå/gula rosetter [x]

8.Egen ponny [x]

9.Egen häst [x ]

10.Tävlat Lokalt [X]

11.Tävlat Regionalt [x]

12.Tävlat Nationellt [x]

13.Vart på meeting [x] 

14. Ridit med martingal [x]

15.Ridit med pessoa-bett [x]

16. Ridit på kandar []

17. Ridit med graman []

18. Ridit på en äng [x]

19.Ridit i skogen [x]

20. Ridit på en strand [x]

HOPPNING:

1.Du kan hoppa en bana på 70 [x]

2. Du kan hoppa en bana på 90 [x]

3. Du kan hoppa en bana på 110 [ ]

4.Du kan hoppa en bana på 130 [ ]

5.Du har hoppat oxer [x]

6.Du har hoppat räcke [x]

7.Du har hoppat mur [x]

8.Du har hoppat vattenmatta [x]

9.Du har hoppat trippelbarr [x]

10.Du har hoppat kombination [x]

11. Du har placeringar i hoppning [x]

12.Du har ridit EM [ ]

13.Du har ridit NM [ ]

14.Du har ridit SM [ ]

15.Du har ridit DM [ ]

17.Du har placering i någon av ovanstående [ ]

18. Du har hoppat 110 [x]

19. Du har hoppat 130 [ ]

20. Du har hoppat 150 [ ]

DRESSYR:

1.Skulle klara att rida ett LC program [x] 

2.Skulle klara att rida ett LB program [x] 

3.Skulle klara att rida ett LA program [X]

4.Skulle klara att rida ett FEI program [x]

5.Du har gjort en öppna [x]

6.Du har gjort en sluta [x]

7.Du har gjort en skänklevikning [x]

8.Du har gjort ett enkelt byte [x]

9.Du har gjort ett byte i språnget [x]

10.Du har gjort piaff/passage []

11.Har placeringar i dressyr [x]

12.Du har ridit EM [ ]

13.Du har ridit NM [ ]

14.Du har ridit SM [ ]

15.Du har ridit DM []

16.Du har ridit i allsvenskan [ ]

17.Du har placering i någon av ovanstående []

18.Du har ridit på över 60% [x] 
19.Du har ridit på över 70% [ ]

20.Du har ridit på över 80% [ ]


UTRUSTNING:

1.Hjälm [x]

2.Kavaj [x]

3.Frack [ ]

4.Säkerhetsväst [x]

5.Säkerhets stigbyglar [x]

6.Spö [x]

7.Sporrar [x]

8.Fler än 5 träns [x]

9.Fler än 5 täcken [x]

10. Minst ett segertäcke [x]

11.Gummityglar []

12.Lädertyglar [x]

13.Vanligt bett [x]

14.Annat bett [x]

15.Boggi trailer [x]

16.Lastbil/buss []

17.Senskydd [x]

18.Lindor [x]

19.Personlig tränare [ ]

20. Ridstövlar [x]


DU HAR RIDIT:

1.Sto [x]

2.Valack [x]

3.Hingst [x]

4.A-ponny [x]

5.B-ponny [x]

6.C-ponny [x]

7.D-ponny [x]

8.Storhäst [x]

9.Skimmel [x]

10.Fux [x]

11.Brun [x]

12.Skäck [x]

13.I ridhus [x]

14.I paddock [x]

15.På gräsbana [x]

16. 0-2 år [ ]

17.2-4 år [ ]

18.4-6 år [ ]

19.6-8 år [ ] 

20.Hela livet [x]

Lol, min bästa gren fanns inte med :( men men :)
Vet inte om allt sämmer, kan ha missat någon men i helhet stämmer de :D


//
Tävlings test!

Om du inte gör det här testet inom 24 timmar så kommer det gå dåligt på dina tre näst kommande tävlingar!
DU HAR:


1.5-15 rostter [x]

2.15-30 rosetter [x]

3.30-50 rosetter [x]

4.50-100 rosetter [x]

5.Fler än 100 [ ]

6.Fler än 10 blå/gula rosetter [x]

7.Fler än 30 blå/gula rosetter [x]

8.Egen ponny [x]

9.Egen häst [ ]

10.Tävlat Lokalt [X]

11.Tävlat Regionalt [x]

12.Tävlat Nationellt [x]

13.Vart på meeting [x] 

14. Ridit med martingal [x]

15.Ridit med pessoa-bett [x]

16. Ridit på kandar [x]

17. Ridit med graman [x]

18. Ridit på en äng [x]

19.Ridit i skogen [x]

20. Ridit på en strand [x]

HOPPNING:

1.Du kan hoppa en bana på 70 [x]

2. Du kan hoppa en bana på 90 [x]

3. Du kan hoppa en bana på 110 [ ]

4.Du kan hoppa en bana på 130 [ ]

5.Du har hoppat oxer [x]

6.Du har hoppat räcke [x]

7.Du har hoppat mur [x]

8.Du har hoppat vattenmatta [x]

9.Du har hoppat trippelbarr [x]

10.Du har hoppat kombination [x]

11. Du har placeringar i hoppning [x]

12.Du har ridit EM [ ]

13.Du har ridit NM [ ]

14.Du har ridit SM [ ]

15.Du har ridit DM [ ]

17.Du har placering i någon av ovanstående [ ]

18. Du har hoppat 110 [x]

19. Du har hoppat 130 [ ]

20. Du har hoppat 150 [ ]

DRESSYR:

1.Skulle klara att rida ett LC program [x] 

2.Skulle klara att rida ett LB program [x] 

3.Skulle klara att rida ett LA program [X]

4.Skulle klara att rida ett FEI program [x]

5.Du har gjort en öppna [x]

6.Du har gjort en sluta [x]

7.Du har gjort en skänklevikning [x]

8.Du har gjort ett enkelt byte [x]

9.Du har gjort ett byte i språnget [x]

10.Du har gjort piaff/passage [ ]

11.Har placeringar i dressyr [x]

12.Du har ridit EM [ ]

13.Du har ridit NM [ ]

14.Du har ridit SM [ ]

15.Du har ridit DM [x]

16.Du har ridit i allsvenskan [ ]

17.Du har placering i någon av ovanstående [x]

18.Du har ridit på över 60% [x] 
19.Du har ridit på över 70% [ ]

20.Du har ridit på över 80% [ ]

UTRUSTNING:

1.Hjälm [x]

2.Kavaj [x]

3.Frack [ ]

4.Säkerhetsväst [x]

5.Säkerhets stigbyglar [x]

6.Spö [x]

7.Sporrar [x]

8.Fler än 5 träns [x]

9.Fler än 5 täcken [x]

10. Minst ett segertäcke [x]

11.Gummityglar [ ]

12.Lädertyglar [x]

13.Vanligt bett [x]

14.Annat bett [x]

15.Boggi trailer [x]

16.Lastbil [x]

17.Senskydd [x]

18.Lindor [x]

19.Personlig tränare [ ]

20. Ridstövlar [x]


DU HAR RIDIT:

1.Sto [x]

2.Valack [x]

3.Hingst [x]

4.A-ponny [x]

5.B-ponny [x]

6.C-ponny [x]

7.D-ponny [x]

8.Storhäst [x]

9.Skimmel [x]

10.Fux [x]

11.Brun [x]

12.Skäck [x]

13.I ridhus [x]

14.I paddock [x]

15.På gräsbana [ ]

16. 0-2 år [ ]

17.2-4 år [ ]

18.4-6 år [ ]

19.6-8 år [ ] 

20.Hela livet [x]


Lite lättroande bara (a)

~/

Hej Hej igen :)

Ja i dag så hade jag bara en lektion och det var sista på dagen, så skönt med sov morron :) ja och Vikkie kom och väckte mig, men men det var trevligt med besök. Ja dagen flög förbi, vi hade bad och det ÄLSKAR jag, i vattnet känner man sig så fri. Ja sen så vart det hem och lyssna på min ljudbok som snart är slut :( hur ska jag överleva ??
Ja sen så var jag och red Angelas häst My , det gick superbra, förutom att en säkring gick och det vart bäck svart, men allt gick bara bra, och vi tränade en vända på A:1 an som gick super :)

Ne nu har jag inte tid att skriva mer, hej då :)

//

~/

Hej Hej igen :)

Har haft lite problem att kunna logga in till min blogg, så däför har jag inte kunnat blogga så bra, men jag hoppas på att de ska bli bättre nu.
Ja i dag så har det inte hänt så mycke slutade skolan 11 i dag, så jag fick mycke tid över, jag och Marie for ut en sväng med Lollypop och Hecke, när vi närmade oss gården vart vi mötta av en galen Bullen, han bockade och tjöt, haha, han är kul att kolla på. Ja sen så har jag tillbringat resten av dagen med att lyssna på min bok, åhh, så bra den är, så jag ska snart åter gå till det, sen sova :)

Ja och med Lucky går det super, han är så snäll och han visar tallang efter tallang, ja i kväll så skruvade han av locket på den tomma vattendunken, inte illa, han har skills ;) men om vattnet i hinkarna brydde han sig inte om, det var nog spännande att få upp korken.  Och Hecke och Lucky busade på som små troll i hagen i dag dom, ja jag trodde hecke skulle stegra över några gånger och sen bar dom i väg i full fart och busade, så kul att se att hecke som ändå är 17 och inte bukar leka alls leker som ett litet föl igen. Och Soley och Lollypop har ju sin smygkärlek för varandra, och lyckades få med dom på bild då dom kliar på varandra ( till saken hör det att lollypop låter ingen nära). ja det var vell lite info från nuett i alla fall :) kommer mer  sen , god natt!

//

~/

Hej Hej :)

ja i går så va Vikkie hos mig :, vi red och var ute och gick med Lucky :)
ja i går så fick han ha en tömkörnings gjord på sig och det gick super :) han brydde sig inte alls :)
Sen var vi ut och red en sväng med dom andra, ja sen så drog vi raggen i norsjö och köpte glass :)
ojj vad vi pumpade musik i bilen, ja men kul hade vi, sen vart det inte så mycke mer då vikkie och jag var helt slut :)

Ja för tillfället sitter jag på skolan och har snart lunch :) så jag ska vell vandra vidare nu :)

Ha det så bra!

~/

Hej alla läsare:)


Ja än så har jag några minuter på mig på detta dyng ;)
Ja hade hoppträning i dag och det gick ganska bra våran teknik och min ridning blir bättre och bättre, men nu så ska manen ryckas kort på lollypop, "knopp-man". Ja så blir de, annars är det bara bra, ryggen kändes bättre i kväll, men får se hur den är i morron innan jag ropar hej, ja nu så ska jag masa mig och se lite tv.

Ha det bra alla. :)

//

~/

Hej Hej igen :) ja jag vet att jag har vare dålig på att blogga men, jag har vare sjuk och inte alls så pigg på att sitta vid datorn men nu är det i alla fall lite bättre.

Ja livet rullar på som vanligt, och hästarna mår bara bra, och det gör kaninerna också. Och i morron så är det Johanna hoppkurs på ridklubben :) jag ska träna på Lollypop :)
så jag ser verkligen fram emot det, sen så blir det nog ut och gå en sväng med Lucky :) gick en sväng runt gården med han igår kväll :) och det gick super bra :)

ne nu ska jag fixa lite sen ska jag lägga mig men jag skriver i morron hur hoppträningen gick :)

//

~/

Hej hej :)


Ja jag vet att det var ett tag sen jag bloggade nu men har inte haft tid, nya hästen och vare borta och ja ni vet. Men tänkte skriva lite nu :)

Ja de har inte hänt så mycke förutom att jag och Lucky (den nya hästen) har bekantat oss, vi är ute och går här längs efter våran väg och runt på gården och det går superbra!
Ja sen så rymmer ju Bullen som vanligt, och ja det mesta rullarpå som vanligt, förutom att jag är sjuk för tillfället, det är mindre kul. men men, man kan ju inte alltid ligga på topp.
ne nu ska jag göra klart och sen lägga mig igen.

//
RSS 2.0