Förlåt

Hej och förlåt för att jag inte har skrive men jag har vare helt slut dom senaste dagarna. SOmnat sittandes, men nu hoppas jag på att energin börjar komma tillbaka. 

Ja vad har hänt under tiden jag inte har skrivit ? Ja jag var och red Bacardi i ridhuset i förrgår, gången sen i sommras någongång. Och han var jätte duktig, vi gjorde inge specielt men han provade göra allt jag bad om, han tjurade lite för han trodde att han fortfarande hade ont, men märkte fort att han kunde göra allt, så han lyft på ryggen och frustade och jobbade på riktigt bra. galloperade till och med utan protest, frustade och arbetade med ryggen på långa tyglar <3 vilken grabb man har. Så nu känns det som vi är på rätt spår igen. 
 
Annars har det inte hänt så mycket, jobbat hela veckan och jobbar idag, fredag och lördag (lördag jobbar jag i baren på Hotell Inlandia). Så sen har de inte hänt så mycke mer, det regnar ute just... Mindre kul. Gillar inte regn. 
 
Men ni får ha de så bra så höres vi 
 
//

Dålig dag

Kort inlägg idag, har vare trött och slut hela dagen så har inte blive att jag gjort så mycke idag, ska lägga mig och sova nu och hoppas på mer energi i morgon . Ha de bra :)

// 

Baren

Oj oj, daganra blir inte alltid som man planerat dom, igår hämtade vi hem Hecke och Soley från betet så nu är alla 5 grabbar här hemma på gården. Så nu ska väl allt återgå till sitt normala. Men då vart de att jobba i baren från kl 15.30 till 1 i natt och var inte hemma förrän kl 2 i natt. Upp för hundarna väckte mig, fika och iväg på möte. Sen hem äta och sen natta djuren, ja de är typ det jag ahr hunnit med idag, måste säga att jag är grymt trött, hade vare skönt med sovmorgon i morse men får lägga mig tidigt i morgon istället. 
 
// 

God morgon

Mot sommarstugan. I dag/nu ska vi åka och hämta hem Hecke och Soleyoch Sessan. Nu är deras sommar semester över. Då är alla mina grabbar hemma. Så då vet ni vad jag ska göra idag. ( vart ett kort inlägg, men var just påväg ut. ) 
Ha de bra 
 
// 

En kväll på ridklubben

Ja vart ska jag börja, hade nästan tänkt gå ut ikväll ( i stan med några polare) men hade ingen hundvakt till lilla Holly och sen tappade jag suget. Så de får bli någon annan kväll då jag ahr hunne planera in de lite mer. Så satt hemma i soffan då plötsligt telefonen ringer och Anneli undrar om jag kan komma och hjälpa hon dra av en sko på en av ridskolans hästar, hon har tappat den andra redan så hon kom och hämtade mig och Holly, men innan vi for nattade vi grabbarna som sover i stallet. Lucky fick vänta. 
Väl på ridklubben fick jag gå en brottnings match med pollen som skulle av med skon, för hon la sig och hon ryckte hoven och ja allt för att INTE underlätta men tillsist fick jag av skon och raspade till framhovarna lite så nu klarar hon sig tills hovslagaren kommer. Hjälpte till att mocka och sopa stallet. Sen hem och natta Lucky so snällt väntade på sin mat. Och Tack Anneli för sällskapet så jag slapp vara mörkrädd. fick en trevlig pratstund också. 
Så nu sitter jag här och ser på TV och Holly leker med katterna.
 
// 

Dagens inköp

Ja idag kom Angela förbi med några schabrak jag köpt så här får ni lite bilder på dom.
 

Så nu har grbbarna lite nya schbrak.
//
 

Regn, regn och åter regn och sen ännu mer regn

Ja varför allt detta regn flrst en kall vinter, sen en nästan obefintlig sommar, regn regn och regn. Och nu en grå och regning höst ! När ska solen komma på besök ? Eller ska man kanske måst fara på semester för att få träffa på solen som skiner så fint med sin frånvaro här ? 
Ja idag har det inte hänt så mycke spännande, hästarna har haft en vilodag. Mockade och gjorde klart allt i morrse, och när jag slutade jobba vart det att natta pollarna. Borstade upp dom lite innan jag gav dom natte pussen släckte lampan. Och idag vart jag grymt ridsugen så det blir att packa med sadeln nästa gång jag åker till klubben med grabbarna.  Men nu ska jag ta och göra mig klar för sängen, så god natt. 
 
// 
 

Fixande

I morse vart jag väckt av lilla Holly som behövde ut på toan, så då var de lika bra att stiga upp och släppa ut hästarna, när jag kom upp pa andra sidan där hästarna bor ser jag att mamma just kommit dit också för att morgon fodra dom så hjälpte henne och Holly hade rally runt stallet.  

Mockade och gjorde klart i stallet inför kvällen då jag jobbar eftermiddag i veckan, därav dom sena blogginläggen. Eller ja jag slutar ju kl 20.30 men när jag kommer hem har jag alltid en massa att göra. 
(Hecke)
Idag var mamma till sommarstugan och hälsade på Morfar, Sessan och busgrabbarna Hecke och Soley som är kvar i stugan. Men på lördag blir det att hämte hem dom två och då är alla grabbarna bus hemma igen inför vintern. Blir att småfixa till hagarna lite innan och "bädda om i ligghallarna innan dom kommer hem. eller bädda om kanse är lite fel ord, fylla på med mer spån är nog mer rätt ord. 
 
Och medans jag avr och jobbade hämtade mamma och pappa hem en ny höboll så när jag slutade vart det att tippa upp den så pollarna fick lite kvällsmat. Nattade står dom nu och sover ( förhoppningsvis) eller ja ligger kanske dom också gör, dom brukar vara spåniga på morgonen. Mutade dom med lite smarriga morötter innan jag sa godnatt. 
 
Så nu säger jag godnatt och ha de bra, skriver i morgon igen. 
 
// 

hovslagaren

Ja idag ( igår) var hovslagaren här så det vart att stiga upp tidigt och lasta hästarna och köra in dom till klubben för att hinna motionera dom lite innan hovslagaren kom. Bacardi var lite tjurig som vanligt med bakfötterna står han på höger sida och vill ha höger bak lyfter Bacardi alltid på vänster istället och tvärt om på andra sidan sen, han är en liten lurig filur. Och de värsta han vet är när man tar lös och sätter fast skon, men värt av de är när man tar lös den. Han är som en liten diva min älsklingsgrabb <3 Lucky han pratade då på i stallet, han var intresserad av grababrna i hagen bakanför stallet, han tillbringade väntetiden med att prata och titta på dom. Väl hemma efter att ha hämtat hem dom vart de snabba ryck, JOBBET. Ja iväg och jobba vart att tvär fixa till sig, byta kläder och svabba av sig de värsta.
(sessan, min andra hund ) 
 
När jag kom hem efter jobbet 20.30 så hade mamma redan tage in polarna och gett dom allt förutom kraftfodret, mockat och gjort klart. så fixade bara och gav dom fodret och fixade det till igår. Sen så vart de natt för dom. Tack underbara mamma som fixat klart allt ! <3
 
så nu säger jag godnatt, Holly sover redan hon. Ha de bäst mina tappra bloggläsare! 
 
//


Hoppsan

Ojj ja det vart ett sent blogg inlägg igen, men har tillbringat dagen i ycksele på körskolan, 2 körpass + massa pluggande, men 2 faser är då avklarade och halken är inbokad så snart händer allt förhoppningsvis. Längtar tills man kan ta bilen själv och köra dit man vill. Så kom hem från Lycksele halv 6 sen va jag helt slut i bollen så lite tv och sen ut och fixa i ordning till djuren i regnet, tur att mamma hade vare snäll och mockat, så mockade bara ut i luckys ligghall och fyllde upp mat och vatten vill vildarna. Ryktade dom lite också (myspys). 
(jag och Lucky)
 
Imorgon blir det att lasta pollarna och åka in till ridklubben med dom, för i morgon kommer hovslagaren, så ska in och tömköra dom lite innan så får försöka komma ihåg kameran så jag kan fota lite så de kanske kommer lite nya bilder. Men nu ska en trött och slut Tina krama om kuddarna. 
 
// Tina

Lång dag

Hej och förlåt för mitt sena inlägg, men har verkligen haft fullt upp hela dagen, jobbade till 16.30 och när jag kom hem vart det att fica lite till djuren och försöka bygga in min hoppe häst  Lucky som har vare på rymmen 3-4 ggr idag, tur han är en gårdshäst och inte far längre men ändå. Han har gjort det till en sport att hoppa över hagen hur hög man än bygger den.. Hmm ja får hoppas han stannar inne i morgon. Annars är det bra med vildarna här hemma. i morgon ska jag till Lycksele till körskolan, så blir en heldag i Lycksele för mig i morgon, och ps, bor du i Lycksele borde du hålla dig långt ifrån vägarna. haha, nej nej, skojjar bara. Så det får bli allt för denna gång, måste få lite sömn innnan imorgon, bussen går 6.50 har jag för mig så. God natt ! 
(jag som liten på bilden, 1 år och 10 månader) 
 
Och just som jag skulle sända inlägget hände något fantastiskt, Lilla Holly hoppade upp i sängen helt själv, det har aldrig hänt <3 så en stor dag i Hollys liv, och en stolt matte <3 
 
// Tina

mobil inlägg

Hej, och förlåt för dagens dåliga uppdatering men har haft fullt upp idag. Hämtat hem Lucky från sommarbetet, och mockat och gjort klart allt i stallet så det skulle vara enkelt för mamma som ska natta hästarna idag för jag är och jobbar. Jobbar tills halv 5 i morgon. I morgon blir det kanske en tur till ridklubben med grabbarna för att träna dom lite, Only time Will Tell. Men nu ska jag fortsätta jobba, så ni får ha de så bra :)

Dåligt bloggande idag

Ja verkligen dåligt bloggande idag, fast hade inte så mycket att blogga om heller. Fixade lite här hemma, dammsuga och sånt. För mamma och pappa kom hem ikväll. Så nu var mitt ensamliv över, skönt. Är så grymt mörkrädd och jag hatar att veta att jag kommer var sj undeer längre period än 1 dygn. Så himla skönt att dom är hemma igen. 
(Lollypop och jag på bilden)
 
På hästfronten hände det varkligen inte mycket, eller ja jag tvär klippte Bacardis man för den såg verkligen ovårdad ut, så får nog trimma till din finare senare. Men det vart iallafall mycket bättre. Han var fortfarande irriterad när jag tog på knölen, men den är mindre än vad den var från början. Men han är som en liten fis, skulle spruta åp lite blåspray på benet och han hoppar runt som om jag skulle döda han xD så han är lite mesig av sig och de vet jag, så han är ju inte döende av knölen även om han kanske tycker de är så när man kollar på knölen. Men den bekommer han då inget när man inte är där och rör. 
Imorgon ska jag visa mamma morgonrutinerna så hon kan släppa ut dom på söndag när jag är och jobbar. För det känns x-i taket mycke bättre ikväll. Hoppas de inte är lugnet före stormen bara.  Nu ska jag och Holly krypa isäng och se en film. Så ni får ha det så bra. 
 
// Kram Tina

Regn, regn och åter reng

Ja idag är de inte så bra väder här, regndropparna faller och solen lyser med sin frånvaro som vanligt. Trodde jag var på väg att bli frisk men inte de inte, började redan göra ont i går och idag var de inge bra alls, börjar lätta nu men inte kul, kändes ju så bra igår då energin sakta kom krypandes tillbaka.
Hästarna verkade då ha sove gott inatt för dom hade spån från svans till in i öronen. Så vart en ordentlig genom borstnig i morse också, syntes inte att jag hade borstat på dom igår kväll :) Sen fick jag ju prova sätta på halstäcket på regntäcket, lite spännande då det var kardborre band, dragkedjor och allt men fick ihop de till sist. Stallet är nästan klart mockade och vägde upp kraftfodret för ikväll, så bara spån hö och vatten kvar att lägga in innan ikväll, så det känns skönt. För ikväll kommer mamma och pappa hem, dom har varit i Turkiet i två veckor nu. // Tina

överlevde

Ja jag överlevde kvällens nattande av hästarna, men laddade upp med att se en film tillsammans med min lilla älsklings Holly. Men då när jag samlat mod och väl är vid hagen för att hämta in dom, kommer dom då ? NEEE :O Usch vilka elaka hästar, där stod jag i kolsvartmörker och hästarna bara går iväg, nej nej, pulsen var inte alls hög, men gick därifrån och kom tillbaka en liten stund senare då stog dom där och väntade på mig. Hade tänkt lämna dom men snäll som jag avr fick dom komma in.

 
Ikväll passade jag på att ta lite extra lång tid på mig i stallet nu då jag känner mig friskare. Borstade upp dom ordentligt, och gosade med dom, Bacardi slapp linimentet ikväll, tänkte kolla hur han ser ut imorgon utan det. Nu ska jag se lite tv/ film sen ska jag dejta mina underbara kuddar <3 God natt 
 
// Tina

Snart

Ja snart kommer mamma och pappa hem från sin utlandsresa, och när dom kommer hem kommer "hästlivet" ta fart igen, hästarna som är kvar i sommarstugan kommer hem igen och jag får rida och köra igen. Känns skönt att jag har börjat bli friskare nu också, energin kommer sakta men säkert krypandes tillbaka. Som jag har saknat den. Ja idag fick grabbarna några sockerbitar och lite mysstund i hagen innan jag mockade och gjorde klart i stallet för natten och lilla Holly hade stall race och bar runt på lite småsaker som hon hittade. Sen kom katten bamse på besök så då lekte hon med han. 
Jag funderar på att börja ta kort på alla mina outfits och ladda upp lite eftersom, men tänkte ha dom på hästen så måste ha fotohjälp, och sen att de är bra väder ute :) 
 
// Tina

Trött



Hej hopp i morse var hela gräsmattan täckt av frost. Snart är vintern här, blandade känslor om det. Vintern är fin, den ger dom mörka nätterna/dagarna lite mer ljus, soliga vinter dagar är så otroligt fina, fina norrken och fins stjärnhimlar på nätterna men dock kommer ju också extrem kyla. Om man kunde slippa den så skulle vintern vara toppen. Nog med det, hästarna är iallafall ute i sin hage sen några timmar tillbaka. Bacardi var inte helt nöjd över när jag smörjde in benet liniment, men han sparkadeinte men han markerade tydligt. Men han var inte så svullen och inte öm när jag klämde så de känns ju bra, han är vell bara less på allt kylliniment. 
 
// Tina

Sov så sött

Fick lite sällskap i kväll och en ansiktsmask, så känner mig lite bättre av välmående men kroppen vill ändå inte vara med mig, kall till svettig på en ögonblinkning. Men hästarna är nattade, ikväll stog dom inte vid grinden och väntade på mig som dom brukar, men klart klockan är ju just efter 11 dom är ju tonårsgrabbar, dom vill ju vara vaken sent säkert. haha, men Bacardis knöl har blivigt mycke mindre och han är mindre irriterad då man tar på den, men han viftar ändå lite  med benet och viftar på svansen när man rör den. Benet ser ut som tidigare, ingen skillnad. Så gjorde om samma sak, stallbandaget + kylliniment. 
Här kommer en bild på Holly från ikväll, foto: Linus Holmström
 
// Tina

Att fixa stallet

Oj vad jobbigt det kan vara att fixa klart i stallet åt hästarna. Jag ska inte klaga hela mitt inlägg , jag lovar. Sen måste jag få tacka alla ni som läser min blogg det värmer att se att läsarsiffran stiger för varje dag. 
 
Men nu är iallafall stallet fixat för kvällen, boxarna är mockade, höet är inlagt, stallgången är sopad, fodret är inlagt i  krubban och uppvägt i foderhinkarna till i morgon. Sen fick även killarna på sig sina ställtäcken i hagen. Båda två vart så glada att dom kom till grinden när jag kom med deras täcken. Så det gick iallafall enkelt att sätta på dom deras täcken. 
http://www.salsafoder.se/pdf/2010/Salsa_hot_mix.pdf ( där står det om fodret) 

http://www.krafft.nu/produkter/m%C3%BCslifoder/krafft_musli_rod_13/ 
http://www.krafft.nu/produkter/hogpresterande/krafft_muskel_59/
 
http://www.krafft.nu/produkter/normalpresterande/krafft_grund_nytt_innehall__nu_med_b_vitaminer__2/
 
Ja vad äter era hästar för foder om dom äter foder ? Bad tycker ni fungerar bra, och har ni bra tips får ni gärna dela med er. Den ena äter: Kraft grund och muskel och krafts röd Musli  Och Bacardi som är så hima kräsen äter salsa hot mix ( musli från skåne) sen kraft röd musli. sen har dom nästan fri tillgång på hösilage, kan inte ha fri för Bacardi har som hobby att trampa ner och kissa på alla mat så ingen annan kan äta hans mat. 
 
// Tina

Hästar genom tiderna och nu

Jag började rida som väldigt ung typ bäbis och har ridit sen dess. Min första häst fick jag när jag var 6 år gammal, när min mamma och pappa var utomlands. Min farmor gav min min första häst, ett vamblodssto, på 18 år. Jag hade hon i nästan 7 år innan vi tog bort hon. Hon lärde mig mycket, en otroligt snäll häst, och hur fin som helst, fungerade till allt. Hon hette Camilla racing, men kallades för Millan. 
(Millan på bilden) 
 
Efter henne kom hector in i bilde, mamma och pappa tyckte jag skulle få en ponny som jag kunde tävla med, så då åkte vi runt i Sverige och sökte ponny. Vi hittade Hecke i Sundsvall. Hecke jag jag nu haft i 11 år och han är mitt allt, utan han vet jag inte vad jag skulle vara, han har lärt mig så oerhört mycket. hector är en dansk import som är född -93. Hecke och jag har 4 Sm medaljer, 2 SM guld och 2 SM silver, 1 lag guld från Nordiska mästerskapet 2011, 1 Silver individuellt Nordiska mästerskapet 2011, + brons i lag Nordiska , och fler meriter.
(Hecke och jag på bilden) 
 
Efter Hecke kom ponny hingsten John ( Raci Jon-Bach ) till våran familj som oinriden hingst. John hade jag i några år tills jag sålde han till min kompis Julia, för att jag väckte ifrån ponny och han var inte riktigt min typ av häst. 

(John på bilden) 
 
efter John så hittade jag Soley, Tronshagens Soley, var som medryttare på han ett bra tag och sen skulle han säljas men mamma och pappa ville inte riktigt köpa han, men tillsist så vet jag inte vad som hände men dom gick med på att köpa han och nu har jag haft han i 5 år? har jag för mig. Han är en renrasig morganhäst som är född -93. 
(Soley på bilden) 
 
efter Soley kom Lollypop, ett sto från ridklubben. Hon passade inte in där så köpte henne nästan som osedd, hade bara löshopppat hon för sin försäljningsfilm, en underbar häst. okändstam. Hon var min prinsessa, och har en riktigt varm plats i mitt hjärta, men jag sålde henne för ett år sdan då hon inte riktigt passade in, men hon fick det helt underbart i sin nya familj, och är tacksam över det. Lollypop och jag tog ett Sm brons 2010.
(Jag och Lollypop) 
 
Sen kom lilla Lucky (Diamonds Lucky Boy)  in i bilden, en liten hingst på 1½ år var han när han kom på lastbil hem till oss, vi köpte han osedd, eller hade sett kort på han. En korsningshingst som nu är fyra år. en riktig snygging är han. Han är orädd och snäll kille, men han ska kastreras nu i höst. Han har fått tage de lungt, lite riden och tömkörd. 
 
(Lucky från årets sommarbete) 
 
Sen skulle jag inte ha fler, men då hittade jag Bacardi, en 10 årig valack som såldes som hopphäst, så var och kollade på han och han fick komma hem på prov och vart bara kär i han så då vart det en till polle. Han vart inkörd i våras och i höstas tog vi SM silver för young drivers.
(Bacardi ) 
 

Morgon

God morgon ? 
Ja hästarna är nakenfisar i hagen idag, solen skiner för sörsta gången på flera dagar, så då fick dom passa på att vara nakenfisar och smutsa ner sig i hagen. 
Bacardi var inte alls lika arg idag då jag skulle ta på knölen, men den är fortfarande kvar. Men han viftade bara på svansen istället för att sparkas så det var ju bra att det går åt rätt håll. Benet var mer svullet idag igen, så hede på lite mer liniment, och håller tummarna på att det går ner. Veterinären kollade på det igår och tyckte jag skulle fortsätta osm jag gjorde, skulle de bli värre eller inte försvinna på ett tag så är de ju bara att ta kontakt med veterinär igen. Men såret är jättefint, inge var eller nå.  Och sen fick jag veta idag att veterinären klarade sig bra, så det känns himla skönt, men var tvungen ta kontakt och fråga så allt gick bra, känns som pinsamt att min häst sparkade han. Men skönt att allt gick bra och att sparken tog bra. 
 
// Tina

natti natti

 
God natt <3 
 
vart bara tvungen dela med mig av denna bild tycker den är hur gullig som helst 

Nattade

Ja mörkrädd somjag är så ringde jag och pratade med Julia medans jag gick ut för att ta in mina busar. dom såg ut som ufon som vanligt med sina flughuvor som jag brukar ta av innan jag tar in dom så dom ser någonting. 
 
( Diamonds Lucky boy "Lucky" foto; jag) 
 
Bacardi hade kvar knölen på magen och var lika sur nu då man tog på den som när veterinären tog på den. Men jag stog på andra sidan och stack under handen för att mjukt känna på den, och då han viftade på benet på den sidan han hade knölen stog jag säkert på andra sidan. Han ben ser iallafall bättre ut, men ändå inte bra, men inte allt lika svullen som innan så det värmer iallafall mitt hjärta. Så gjorde om min prossidur, stallbandage och liniment på benet ovanför stallbandaget. 
 
Känns dock jobbigt att vara sjuk, orkar ingenting. Blir anfådd av att bara gå upp till stallet och hjärtat klappar på som en galning, vill bara att förkylningen ska släpp aså jag orkar mer igen. Men det kommer väl, har insett att jag inte är super women iallafall. Kunde tydligen också bli sjuk. Men tack alla som tittar förbi och läser de jag skriver, det värmer verkligen. och jag ursäkter redan mina stavfel och bokstäver som komemr i fel ordning. 
 
god natt och ha de bra kram Tina

Vaccinering.

Ja då är jag hemma igen, Hästarna är nu vaccinerade, dom var så snälla då det kom till sprutan. Men uppmärksammade att Bacardi hade fått en knöl nästan i ljumsken men som mer under magen så frågade vad det var och när han skulle känna så sparkade Bacardi veterinären :/ Usch vad man får skämmas ibland, olydig kille. Sån tur va verkade det gå bra för veterinären. Och inte nog med det när jag skulle lasta och fara hem med dom gick jag in först med den andra och sen höll snälla Sara i Bacardi som då reste sig och slet sig, trampade sönder grimman och jag fick tag i han. In i transporten med rusande fart for han också, usch nu får dom stå i hagen och äta och lugna ner sig. Men inte kul då olyckor händer, och jag hoppas verkligen att det gick bra för veterinären, men han kunde då gå på benet iallafall, men han blir säkert blå ?

// Tina
 

Vaccinering

Hej hopp, fick just ett telefonsamtal att veterinären kommer idag istället för på torsdag! Hoppsan, ligger hemma själv och är sjuk. Hmm hur får man dom då till klubben då man inte har körkort ? Tur jag har snälla vänner som ställer upp för mig när jag behöver dom som mest. Så Sara kommer att komma och köra mig och hästarna fram och tillbaka så dom kan få sina sprutor. 
 
Så nu ska jag prepparera mig med hostmedicin, te och halstbletter, astmamedicin nässpry en varm duch och hoppas på att jag överlever den stunden. Men vad gör man inte för sina älsklingar. 

Mörkrädd ?

Ja mörkrädd är jag verkligen så gillar inte dom här mörkare årstiderna, trivs bra på sommaren då det är ljust dygnet runt. Men hästarna vill ju komma in så man måste ju masa sig ut även om det känns som om hjärtat ska hoppa ur bröstkorgen och springa iväg.
På bilden är det jag och Soley f.93 Valack , morgan en av mina ögonstenar 
 

Hästarna var då iallafall glad att se mig ikväll igen, Bacardi stog så snällt och väntade på mig vid grinden. Tyvärr är han fortfarande lite svullen i bakbenet :/ känns inge kul då älsklingen inte är 100 % bra, men han haltar iallafall inte. så gjorde om processen, stallbandage på (såna man spänner på med kardborre band, himla smidigt och bra. sen liniment ovanför, kan inte ha de under då man inte får ha de under lindor och i morgon blir det att smörja in hela benet innan han går ut i hagen för där får han vara utan bandaget. Såret ser man knappt så förstår egentligen inte varför det alltid ska bli såhär när han får små sår. Men tror inte det är något allvarligt, gick ner och försvann förra gången också. 

förlåt att de inte blir några roliga inlägg om vilka bus och jag och mina busar har gjort, men jag är grymt förkyld just nu och sen har jag ridförbud medans mamma och pappa är utomlands för ifall något skulle hända. ( Har som sagt vildar till hästar ) . men snart kommer dom hem och då drar allt igång igen. men har ni något önske inlägg ni vill läsa eller se, något ni vill veta så är det bara att kommentera och fråga :)

kram Tina
 

Täcke på posten

Ja fick ett sms om att jag har ett paket att hämta på posten och de innehåller detta snygga täcke :)
Har redan ett till Bacardi men behövde ett till en av mina andra pollar. Tycker detta täcke är jätte snyggt

Lycksele

Oj ja idag vart de en tidig morgon, och hästarna tyckte inta jag avr klok när jag kom in i stallet klockan 20 i 7. Ena låg och sov och den andra stog och sov, dom var inte ens så sugen på fodret, då är man trött. Men iallafall såg Bacardis ben bättre ut idag men kletade på lite kyl liniment idag också. Får se hur det ser ut idag när jag at in han, men såg fint ut i hagen iallafall. 
Iadg var jag till Lycksele för att ta min första körlektion där , var därför det vart en sån tidig morgon för hästarna, och ja för Holly också, hon var himla trött, ville inte riktigt stiga upp i morse. Körningen i Lycksele gick himla bra, behöver inte många gånger till tills jag kan köra upp, men behöver plugga lite mer teori och göra alla faser. 
Men mellan mina körlektioner vart det en tur till granngården för att inhandla foder till pollarna här hemma, 2 x Musli röd från kraft, och sen en kraft grund. Så får se om dom äter de. Sen vart det lite stads schopping, men inte så mycket bara en mössa, halsduk och lite små ben till lilla Holly. 
Väl hemma så vart de att mata pollarna som fick vänta lite extra länge på middagen, men dom klagade då inte, dom hade kvar lite sen i morse så. Sen så tvär gjorde jag klart allt för i natt. Mockade och i natt hade dom varigt himla renliga, vart bara en halv skottkärra för båda hästarna tillsammans, så det gick himla fort. SKÖNT. 
Nu ska jag ha en filmkväll och ta massa hosmedicin och nässpray och hoppas på att bli frisk snart. 
 
Kram Tina

Nattade

Ja nu är hästarna nattade, och ja nu tänker ni klockan är ju efter 12 på natten :) Jaa jag tycker det är bra att mina hästar är ute så mycket som möjligt. Så dom får komma in just innan jag ska lägga mig och sen får dom komma ut när jag stiger upp, klart man kan aldrig ta riktig sovmorgon men man behöver inte stiga upp 8 för att släppa ut dom heller. 



Men grabbarna stog då inte ens vid grinden nu ikväll när jag kom upp, hann gå och tända i stallet och öppna dörren och sen gå ända till grinden innan Bacardi kom fram så jag fick sätta på han grimman. Den andra busen går så snällt lös efter och in i sin box. Himla praktiskt att bara behöva gå en gång och att dom inte behöver bli själva, en själv i hagen och en själv i stallet. Det slipper man. Men på morgonen då leder jag båda samtidigt. Jag tar bara ett längre grimskaft till hästen som går bakanför. 


Iallafall, Bacardis ben var lite svullet än, men mitt omslag verkar fungera, så får göra om samma prossedur i morgon. Men han står men stallbandage just nu, bara så det inte ska bli så himla svullet. Och i morgon får han kylliniment på och ut i hagen :) ( ja då undrar ni säkert vad han har gjort, han fick en liten reva på sitt smalben för ett tag sen (bakben) och såg himla fint och bra ut och gör det än, men han har dock nu börjat bli svullen i benet, men såret är fint, nästan läkt. Så får se om det bli bättre, men så blev de sist han fick ett litet skrubbsår. Så borde gå över denna gång också med samma "behandling". 

Nu säger jag god natt, blir en tidig morgon i morgon. 
 
// Tina
 

Dagens små bravader.

Hej hopp och x-i taket andra dagen och andra inlägget, inte illa va ? Även om det känns som om jag skriver för mig själv så skriver jag iallafall, någondag kanske någon tittar in och läser någon rad. 

Men iallafall idag känn lite tung, förkyld och sen så åkte underbaraste Vikkie hem, så nu sitter jag hemma sj och deppar, HATAR verkligen att vara själv, men men, mamma och pappa kommer hem på fredag och tills dess så får mina kompisar hålla mig sällskap så länge jag inte blir mer sjuk. 


Js just ja, gillar att mamma och pappa är utomlands för jag har kidnappat pappas nyinköpta dator ;) Men när han kommer hem, så kommer han ju vilja ha tillbaka den, vet dock inte om jag vill lämna tillbaka den ^^ 

På hästfronten händer det inte så mycket, jag har ridförbud medans mamma och pappa är borta för dom vill inte att jag ska rida mina vildar, för om något händer är dom ju så himla långt bort, så har varigt en snäll dotter och har inte ridigt någon av dom , men har tömkört och haft om till ridklubben för att motionera dom lite. 
Idag så har jag vare på en kortare skogspromenad, har ett dåligt knä. Har ingen anining om vad jag har gjort för att förtjäna det. Sen så är jag förkyld, så klunkar massa te med honung i och knarkar nässpray. Jag och lilla Holly har mockat och gjort klart i stallet, de ända som fattas är att lägga in höet men sitter och väntar på att Maria och Linus ska komma och hjälpa mig med att tippa upp den nya bollen, orkar inte göra det själv. 
Imorgon bär det förhoppningsvis av till Lycksele för att ta min första körlektion där. Är lite nervös med tanke på att jag inte har kör på körskolan på några år, och sist jag gjorde de så var det i stan (Skellefteå). Men de kommer nog gå bra, men då måste jag vara frisk, för har iallafall hittat hundvakt åt lilla Holly o m jag kan åka. Men jag hoppas att jag kan åka med Underbaraste Maria som mest troligen skulle till Lycksele, och kan jag de kan ju lilla Hollan följa med också :) Ne usch nu ska jag inte döda er med ett jätte långt inlägg så nu säger jag tack för mig. 
 
ps. här får ni lite söta bilder på min vilde Holly ;) 

Efterfrågan

Hej allihop, eller ja hej ni få som någonsin läser min blogg. Jag vet att jag har haft ett mega långt uppehåll, men det är pga bristande intresse. Men jag har tänkt ge mitt svaga bloggande en ärlig chans.
 
Just nu har jag två hästar hemma och resten är kvar på betet i sommarstugan tillsammans med min morfaf som är mina hästars mentala tränare/ hästskötare <3 

Bacardi är en av dom som går här hemma, han är hemma för att gödas, han har ju svårt att gå upp i vikt och äter inte så himla bra, men X-i taket han har börjat äta mycket bättre. Vet inte vad som har framkallat de men jag är glad för det, han gnäggar när man kommer med fodret och äter med god aptit höet jag ger han. Så de känns himla bra, så nu hoppas jag att han tar åt sig av det han äter så man får något hull på han så man kan bygga muskler på han. 

Var och fotade han på ridklubben igår så kan bjuda på en bild som jag har in denna dator, men fler kommer väl i senare uppdateringar. 
 
 
> Min snygging Bacardi, Foto: Tina Söderberg (Jag) <
RSS 2.0